Der går ikke en dag, hvor han ikke drikker øl

Tilbage

Hej.
Min far drikker øl, og det, har han gjort i alt den tid, jeg kan huske.
Da jeg var omkring 5 år og helt op til jeg, var 11 havde min mor et job, hvor hun arbejdede i nogle weekender og nogle aftener.
Mine 3 brødre var hjemme ved deres fædre (vi har ikke samme fædre, men vi har alle den samme mor) så min far skulle passe mig, når min mor var på arbejde.
Min far tog mig altid med på en bar og der sad vi i flere timer. Han sad og drak med sine "druk venner" og han blev meget fuld.
Han sagde hvergang, at jeg ikke måtte sige noget til min mor. Jeg var ikke ret gammel, og forstod ikke alvoren i min fars alkoholproblem, så jeg sagde ikke noget til min mor. Når vi kom hjem til den gård, vi boede på, gik min far altid ud på værksteddet eller ud i laden, og derude drak han osse. Sådan fortsatte det, til jeg var omkring de 11 år, og min mor fik et nyt job. Min yngste storbror, min far, min mor og jeg flyttede til en ny by i et nyt mindre hus. (Fordi mine to andre brødre fra flyttet   og så var huset for stort til os) Min far fortsatte med at drikke, og var næsten aldrig hjemme. Min far blev meget voldelig, når han havde drukket, og han slog min bror og jeg. (Han var spicelt meget efter min bror) Vi havde, så gæster en dag, og min far havde fået rigtigt meget at drikke. Han spurgte mig om min bror, og vi ville lave nogle natchos til ham, og det ville vi ikke. Vi sagde, at han selv kunne gøre det. Så blev han sur, og trak os med ind på hver vores værelse. Han slog mig og råbte "MØGKÆLLING!!!" Af mig. Han sagde alle mulige grimme ting, og så gik han ind til min bror. Han hev min storbror's halskæde i stykker, som han havde om halsen og råbte af ham. Og så gik han ind til gæsterne igen.

Min bror og jeg skrev sammen over SMS, og min bror skrev, at min far var syg i hovedet, og at han ville flytte ud til sin egen far. Så min storbror flyttede. Min far kommer stadig sent hjem, og aftenen, hvor han har drukket øl. Han nægter, han har drukket. Men man kan både se, høre og lugte det på ham. Når min mor spørger, hvor mange øl han har drukket, bliver han sur og siger "hold nu kæft, du er så dum at høre på!" Og så går han i seng. En dag havde jeg slået min finger, så min mor, og jeg havde siddet på skadestuen i flere timer. Da vi så endelig kommer igennem og har fået taget røntgen, får vi afvide, at vi skal vente 5 timer på svar. Så min mor, og jeg køre hjem.

Min far kommer så hjem, og så skal han køre med mig derud, men han var mega fuld.. Jeg ville ikke køre med ham, men han tvang mig. I bilen på vej ud på hospitalet sagde han, at han ikke kunne holde mig og min mor ud mere, og han kørte meget stærkt. Da vi så kom ud på hospitalet, havde jeg heldigvis ikke brækket noget, men min finger var forstuvet, så min far blev meget sur over, at vi var kørt derud for "ingenting".

En dag, da jeg koncentrerede mig meget om mine lektier, kom min far og drillede mig, jeg sagde, han skulle gå, men det ville han ikke. Jeg spyttede efter ham, og kom t
 il at ramme ham. Han tog kvælertag på mig og slog mig. Jeg ved godt, at det var klamt, ved heller ik, hvad der gik af mig. Hver gang vi er til arrangementer, bliver min far altid meget fuld, og det er så pinligt!
Vores vej taler om det, da de så min far meget fuld til vejfesten sidste år.
Vores familie taler om det, alle ved det, og det er så pinligt! Jeg hader at være til noget, når min far er med, for jeg ved han drikker - selv til fødselsdage! Vi skal snart til vejfest igen, og familiearrangement, men jeg har egentligt ikke lyst til at komme med, da jeg ved, han bliver fuld. Han drak sig også fuld igår.. Der går ikke en dag, hvor han ikke drikker øl, og det er ikke kun en øl, det er mange om dagen!
Han går min mor og mig meget på, og min mor, og jeg har prøvet at tale med ham om det, men han lukker helt af. Han har sagt mange gange, at han ikke drikker mere, men han gør det stadig! Min mor og jeg har snakket om det i et par år, hvad vi kan gøre, og vi har snakket om, at mine forældre skal skilles.. Men det er bare aldrig sket..
Jeg har også lige været indlagt pga hovedpine, kvalme og besvimelse. Min familie troede, at jeg havde det, sådan pga min far. De spurgte mig hele tiden, om det var min fars skyld.. Da vi var på ferie her i sidste måned, drak min far sig også meget fuld, og både mig og min mor sagde, at han ikke skulle drikke mere, men da vi skulle spise aftensmad, valgte han alligevel at bestille 3 øl mere...

Hvad kan jeg gøre?

Skriv din livsfortælling

Du kan også få din egen livsfortælling med på Hope. Læs mere om, hvad du skal gøre for at komme med.

Læs mere

Tilbage