Mangse's livsfortælling

Tilbage

Jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte, eller om der overhovedt er et sted.
Men hvis vi spoler heeelt tilbage..

Jeg blev født ude på landet, 2 måneder efter min fødsel rejste min far, da han ikke selv havde lyst til flere børn, min mor har tit og ofte fortalt mig om hvordan hun \"narede\" min far til at gøre hende gravid.
Dette har tit resulteret i at jeg på en måde har misundet min storesøster, de ville jo begge gerne have hende, hun var \"rigtig\"

Min mor kom ud af sit Stof misbrug da jeg var 2 år, og herefter gik det hele egentligt meget godt, da jeg var 5 fandt min mor en ny mand som hun flyttede sammen med, lad os kalde ham kim. Kim var en sjov og glad ung mand som jeg syntes meget godt om i starten, men efterhånden kom min søster \"rigtighed\" til syne og det blive lige så stille og roligt mig de drillede, Kim og min søster ville tage mine bamser eller mit legetøj og smide det fra person til person, imens de kaldte mig ved mit øgenavn (mangse) jeg har altid hadet det navn, og nu bruger jeg det mere end ever.

Da jeg var 8 blev min mor gravid igen, jeg glædede mig sindsygt til at den lille skulle komme.
D. 2/2/1999 kom en lille rødhåret pige til verden, hun var det sødeste jeg nogensinde havde set..
Men 2 måneder senere kom min storesøster og jeg hjem fra skole, Min lillesøster var kommet hjem fra hospitalet dagen før.
Da vi kom hjem virkede huset så stille, og min mor kaldte på os fra stuen, vi gik ind til hende og Per som sad henne ved spisebordet, vi kunne begge se at der var noget galt og at min mor havde grædt, de satte os ned og fortalte os at vores lillesøser var død om formiddagen..
Hele vores familie begyndte og falde fra hinanden, imens de andre begyndte og drikke, lukkede jeg mig inde i mig selv.
Året efter blev min lillebror født, men dette stoppede ikke deres drikkeri.

Imens de var ude og drikke tog jeg mig af min lillebror.
Det blev værre og værre derhjemme, Kim blev voldig og lod det altid gå ud over mig, han skar i mig og han slog.
En dag da jeg var 15 prøvede han og slå min mor og jeg ihjel.
Min mor og jeg tog på krisecenter, og Kim flyttede ud af huset, men det sluttede ikke her, min mor og jeg flyttede til en ny by, min lillebror blev hos Kim.
Kort efter vi var flyttet begyndte min mor og drikke meget mere agresivt end før, og hun var nu væk i uger af gangen.
Jeg fik til sidst nok, og søgte hjælp igennem kommunen, fndre unge, men dette var ikke en holdbar løsning og efter 2 måneder flyttede jeg hjem igen, min mors alkoholmisbrug var blevet endnu værre og hun var igen begyndt og kalde mig handikappet, tyk, grim, dum og en \"lorteunge\" hun snakkede om at sende mig på børnehjem som hun har gjort siden jeg var 13, men efter alle de år med hende var det ikke andet en tomme ord, sårende, men tomme.
Jeg lukkede fuldstændigt af overfor hende.

2 måneder efter min 16 års fødselsdag flyttede jeg hjemmefra i min egen lejlighed, jeg har nu boet for mig selv i 2 år, jeg brød kontakten med min mor den dag jeg flyttede, men vi er begyndt at se hinanden igen, hun har været ædru i 9 måneder nu, selv min lillebror er begyndt og besøge hende og min store søster er flyttet hjem igen.

Skriv din livsfortælling

Du kan også få din egen livsfortælling med på Hope. Læs mere om, hvad du skal gøre for at komme med.

Læs mere

Tilbage