Hej med dig. Jeg hedder Helle og er 40 år. Jeg er gift og har 2 drenge på 10 og 12 år. Jeg er uddannet socialrådgiver og har arbejdet i en børne og  familieafdeling. Nu arbejder jeg som alkoholbehandler og børne og familiesagkyndig. I mit arbejde har jeg talt med børn, hvor mor, far eller begge drikker for meget. Det kan være svært for børn at tale om det, at deres forældre drikker for meget, fordi man så føler, at man går bag om ryggen på dem og samtidig kan man jo også være rigtig rigtig glade for dem. Vi ved, at det er godt for børn, som har en mor eller far der drikker, at få snakket med nogen om det og finde ud af, at man ikke behøver at være alene med de problemer, der følger med. Jeg håber du har lyst til at skrive om dine problemer for så vil jeg forsøge at hjælpe dig :-).

Jeg hedder Sanne og er uddannet socialpædagog og miljøterapeut. Jeg har i mange år arbejdet med børn, unge og deres familier på døgninstitutioner. De sidste 12 år har jeg arbejdet i en kommune og nu arbejder jeg på et unge- og familiecenter. Jeg har talt med mange børn og unge, som vokser op i en familie, hvor en eller begge forældre drikker for meget og jeg ved det er meget svært, som barn eller ung, at fortælle det til andre, da det ofte er en familie hemmelighed. Det første skridt er at bryde denne tavshed, og her kan det være en god ide at skrive til Brevkassen her på Hope Ung. 

Hej jeg hedder Lise og er 36 år. Jeg er mor til 2 en dreng på 6 år og en pige på 10 år, og bonusmor til en dreng på 8 år. Jeg er uddannet socialrådgiver og arbejder som misbrugsbehandler. Jeg har tidligere arbejdet i en børne- og familieafdeling og ved Børns Vilkår, og har derigennem mødt og talt med mange børn og unge. Jeg arbejder nu både med den drikkende, pårørende og børn og unge. Jeg møder børn og unge i alle aldre, hvor mor/ far eller begge drikker for meget alkohol. Og de har alle deres oplevelser med hvordan det påvirker dem, og de har ofte svært ved at finde ud af hvad de føler og om det er rigtigt eller forkert. Det er vigtigt for børn, at tale med andre om det de oplever, og finde ud at de ikke er alene.